Uwielbiam kuchnię pięciu przemian , dlatego znajdziecie u mnie bardzo duże zastosowanie przypraw. Zainteresowane tematem odsyłam do ksi±żek po prawej stronie
Blog > Komentarze do wpisu

Marchewkowe ciasto bez tłuszczu ( dietetyczne)


Z 6 jajek oddzielić żołtka od białek.

Następnie: Do robota kuchennego wlać te

 

6 żołtek i  utrzeć z 200 g ciemnego cukru trzcinowego,

dodać 400g startej grubo marchwi,

100g mielonych migdałow,

100 g mielonych orzechow,

100g m±ki kasztanowej lub kukurydzianej,

1 łyżeczkę cynamonu,

1,5 łyżeczki imbiru,

1/2 łyżeczki mielonych goĽdzikow,

 1 łyżeczkę kardamonu,

 szczypta soli,

50 g m±ki pszennej

1 łyżeczkę proszku do pieczenia,

1 łyżeczkę kurkumy.

6 ubite  na sztywno białka.

 

Cało¶ć wymieszać, wlać na blachę wyłożon± papierem i piec w 180 stopniach.

 

Wychodz± mi 2 foremki chlebowe tego pysznego i lekkiego oraz niskokalorycznego ciasta

 

35 minut w elektrycznym piekarniku na obiegu

Lub 1 godz w gazowym piekarniku

Smacznego

 przepis pochodzi st±d

sobota, 17 grudnia 2011, calineczkazbajkii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Top Blogi