Uwielbiam kuchnię pięciu przemian , dlatego znajdziecie u mnie bardzo duże zastosowanie przypraw. Zainteresowane tematem odsyłam do książek po prawej stronie
Blog > Komentarze do wpisu

Schab szybki i bardzo soczysty wręcz PALCE LIZAĆ

Wow !
Upiekłam drugi  raz schab i wyszedł mi bardzo soczysty i bardzo smaczny
Aż muszę się podzielić tym przepisem

3 kg podłużnego kawałka schabu
dobrze natarłam
solą morską
natką pietruszki
kurkumą
kozieradką
tymiankiem
kminkiem
pierzem
imbirem

Następnie zawinęłam go w folie przezroczystą i odstawiłam do lodówki na 2 dni

po tych 2 dniach

Nagrzałam piekarnik do 200 stopni
przekroiłam ten schab na pół i włożyłam do 2 foli-torebek do pieczenia  i dołożyłam tam jeszcze po 1 cebuli
Te torebki do pieczenia warto położyć na  blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć

Piekłam 40 minut w tem 200 stopni
i 1 godz w tem 140 stopni

Jak widać na załączonym obrazku schab jest przepyszny

wtorek, 25 października 2011, calineczkazbajkii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Top Blogi